Lesmateriaal > ICT > Kabels en aansluitingen herkennen


ICT
NIEUW

Kabels en aansluitingen herkennen

“Kabel” is een online tool speciaal ontworpen om leerlingen te helpen de verschillende soorten kabels en aansluitingen te herkennen die gebruikt worden in elektronica en computers.

De webapplicatie is beschikbaar op http://www.mvi-plein.nl/kabel/ en in p5.js gemaakt.

Deze interactieve webapplicatie maakt het mogelijk voor gebruikers om visuele associaties te maken tussen kabels en hun respectievelijke aansluitingen. Door middel van slepen en neerzetten kunnen leerlingen proberen de juiste kabel bij de juiste beschrijving te plaatsen. Bij elke poging krijgen ze onmiddellijke feedback, en met elke ‘refresh’ verschijnen er nieuwe uitdagingen om hun kennis verder te testen. Elk type kabel heeft een korte, gemakkelijk te begrijpen beschrijving die helpt bij het identificeren van kenmerken. Het is een eenvoudige, leerzame manier om vertrouwd te raken met de kabels die onze technologische wereld met elkaar verbinden.

© VMBO MVI
x
groot
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken
Lesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat