Lesmateriaal > ICT > Online PC bouwen


ICT
NIEUW

Online PC bouwen

Met deze “PC Bouwen” webapp gemaakt in p5.js kun je spelenderwijs de namen en functies van verschillende computeronderdelen ontdekken. Je leert niet alleen hoe je deze componenten kunt identificeren, maar ook waar ze thuishoren op het moederbord.

De app is te vinden op: http://mvi-plein.nl/pcbouwen/

Bij elke sessie presenteert de applicatie je een nieuw moederbord en een set variërende componenten, zoals CPU’s, GPU’s, geheugenmodules en meer. Je kunt de onderdelen verslepen naar de juiste locatie op het moederbord en met de ‘check’-functie controleren of je het goed hebt gedaan. Mocht je het bij het verkeerde eind hebben, dan is dat geen probleem! Je kunt oneindig oefenen en bij elke nieuwe poging versterk je jouw pc-bouwvaardigheden.

Elk onderdeel wordt vergezeld door een korte beschrijvende tekst, die je helpt het onderdeel te herkennen en de rol ervan binnen de pc te begrijpen.

© VMBO MVI
x
groot
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken
Lesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat