4. Interactief     |     Website     |     KB | GL

Lettertypes

Deeltaken

Website
Interactief product
Ontwerp

Een lettertype is de vorm van letters, deze worden gecategoriseerd als lettertype families. In de grafische industrie wordt ook font’ genoemd. Dit zijn lettersoorten binnen een lettertype, denk aan dikgedrukt of onderstreept. De letter die je kiest hangt af van het doel (bijvoorbeeld boek, flyer, poster of billboard, beeldscherm), de doelgroep en of het bijvoorbeeld een titel is of een leestekst).

Je kunt ze onderdelen in:

Schreefletters: Een lettertype met dwarsstreepjes aan de uiteinden van een letter. Een schreef wordt ook wel ‘Serif’ genoemd.Schreefloze letters: Een lettertype zonder schreven. Dit wordt ook wel ‘Sans serif’ genoemd.
Schreefloze lettertypes worden vaak gebruikt voor uitingen op een beeldscherm. De pixels van een beeldscherm kunnen schreefletters onduidelijk leesbaar maken.Fantasieletters: deze letters worden met name gebruikt om een bepaalde sfeer weer te geven. Het is geschikt voor bijvoorbeeld een titel, los woord of als logo. Voor een leestekst moet je deze letters niet gebruiken. Over het gebruik van deze letters moet je goed nadenken.

© Photo+by+Jon+Tyson+on+Unsplash