Nieuws

Beste leden van het platform VMBO MVI,

Via de vakspecifieke mededeling op Examenblad zijn in de januari-mededeling alternatieven aangegeven voor de in- en uitvoermogelijkheden op de Grove Mini Fan en/of Grove Touch Sensor. Deze alternatieve zijn terug te lezen via onderstaande link.

Alternatieven voor in- en uitvoer bij de hardware opdrachten van het CSPE ICT-deel

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Platform VMBO MVI


Raspberry Pi I3 op voorraad

Op de website van Conrad electronic zijn via deze link momenteel nog meer dan 100 exemplaren van de Raspberry Pi I3 te bestellen. Kosten zijn €179-, per stuk incl. btw


OpenAI stelt AI-tool Dall-E publiekelijk beschikbaar

Misschien heb je al over Dall-E gehoord? Een systeem dat omschrijvingen via kunstmatige intelligentie omzet in beelden en digitale kunst. Een soort zoekmachine, maar in plaats van websites worden er unieke beelden gegenereerd die er cartoonesk, als een schilderij of zelfs fotorealistisch uit kunnen zien, afhankelijk van de beschrijving.

Op 29 september heeft Open AI, een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie de tool opengesteld voor het brede publiek. Volgens Open AI maken er al meer dan 1,5 miljoen mensen hiervan gebruik en genereert de tool ruim 2 miljoen beelden per dag.

Aanmelding en gebruik is gratis.

Interesse voor lesje digitale kunst via AI voor vmbo-ers?

https://openai.com/dall-e-2

(Het beeld bij deze post is door ons gegenereerd met de termen ‘watercolor image of a green bear teaching teenagers computer)


Nieuwsbrieven platform VMBO MVI

VMBO MVI Nieuwsbrief 6 | April 2023

VMBO MVI Nieuwsbrief 5 | Februari 2023

VMBO MVI nieuwsbrief 4 | December 2022

VMBO MVI Nieuwsbrief 3 | Juli 2022

VMBO MVI Nieuwsbrief 1 | Jan 2022

 


Vanaf vandaag is alle informatie over de samenvoeging van de gemengde en de theoretische leerweg van het vmbo met een praktijkgericht programma gebundeld op www.nieuweleerweg.nl. Je vindt hier onder meer informatie over beleid, de pilot praktijkgericht programma en een overzicht van de 140 pilotscholen die deelnemen. Ook vind je er inspiratievoorbeelden uit de praktijk en biedt de website een agenda met webinars en bijeenkomsten.

Meer achtergrondinformatie over de Nieuwe Leerweg is hier terug te lezen.