K09: Applicatie ontwikkeling

App maken

Leerlingen maken in een informatie app over MVI (Media, Vormgeving, ICT) in een online ontwerpomgevingHet vak MVI bestaat uit een aantal profielvakken en verschillende keuzevakken. De bedoeling is dat de gebruiker met deze app heel gemakkelijk kan zien wat die verschillende vakken zijn en wat voor producten hierbij gemaakt worden. Daarnaast geeft de app voorbeelden van mogelijke vervolgopleidingen en beroepen.  

De opdracht start met een onderzoek naar de inhoud en functionaliteiten van de app en door middel van een brainstorm ontwikkelen leerlingen een idee voor een eigen appDe opdracht is verdeeld in twee fases waarbinnen verschillende kleine opdrachten worden gemaaktNa het doorlopen van dit ontwerpproces leveren leerlingen een werkende app in. De opbouw van de opdracht ziet er als volgt uit: 

  1. Concept ontwikkelen en plan maken (Inhoud en functies bepalenTechnisch ontwerpWireframe, Plan van aanpak) 
  1. Uitwerken, testen en documenteren (Applicatie uitwerkenTesten en feedback, Verbeteren, Documenteren in een dossier) 
Download les
274x
groot
100%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P4.2 Een ontwerp omzetten in een digitaal interactief product
K9.1 Applicaties ontwerpen
K9.2 Applicaties realiseren en testen
P4.1 Een ontwerp maken voor een digitaal interactief productLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat