U bent hier: Lesmateriaal > Profieldeel K09: Applicatie ontwikkeling > App maken

App maken

Dit materiaal dekt 100% van het vakInformatie

Leerlingen maken in een informatie app over MVI (Media, Vormgeving, ICT) in een online ontwerpomgevingHet vak MVI bestaat uit een aantal profielvakken en verschillende keuzevakken. De bedoeling is dat de gebruiker met deze app heel gemakkelijk kan zien wat die verschillende vakken zijn en wat voor producten hierbij gemaakt worden. Daarnaast geeft de app voorbeelden van mogelijke vervolgopleidingen en beroepen.  

De opdracht start met een onderzoek naar de inhoud en functionaliteiten van de app en door middel van een brainstorm ontwikkelen leerlingen een idee voor een eigen appDe opdracht is verdeeld in twee fases waarbinnen verschillende kleine opdrachten worden gemaaktNa het doorlopen van dit ontwerpproces leveren leerlingen een werkende app in. De opbouw van de opdracht ziet er als volgt uit: 

 1. Concept ontwikkelen en plan maken (Inhoud en functies bepalenTechnisch ontwerpWireframe, Plan van aanpak)  1. Uitwerken, testen en documenteren (Applicatie uitwerkenTesten en feedback, Verbeteren, Documenteren in een dossier) 
Eindtermen

 • K/MVI/9.1
 • K/MVI/9.2
 • 0/5 sterren
  Grootte opdracht: groot
  Aantal gedownload: 106x
  Dekking van het vak: 100%

  Heeft u vragen aan de redactieraad? U kunt ze mailen via redactieraad@vmbomvi.nl