Lesmateriaal > Audiovisueel > Filmposter animeren tot Motion Poster als interactieve PDF


Audiovisueel

Filmposter animeren tot Motion Poster als interactieve PDF

Hoe zouden filmposters in de toekomst er uit zien? Ken je de kranten uit Harry Potter nog waar de advertenties bewogen? In deze opdracht ga je zoiets zelf maken!

Opdracht:

Animeer jouw favoriete filmposter en maak hem interactief. Je gaat jouw filmposter bewerken in een beeldbewerkingsprogramma. Je knipt de poster op in verschillende stukken. Deze stukken ga je vervolgens weer bij elkaar brengen en animeren. Je kan zelfs hem interactief maken door verschillende acties en animaties in te stellen die moeten afspelen als je met jouw muis er over geen gaat!

Inspiratie:

Deze lessenserie is geïnspireerd op de expositie ‘De Poster is Dood’

‘We worden omringd door plaatjes: reclames vechten overal om onze aandacht. Maar waar posters vroeger stil stonden, wordt onze blik nu steeds vaker getrokken door bewegende beelden. De traditionele grafische vormgeving op papier wordt zo langzaamaan vervangen door motion design op schermen. In de tentoonstelling ‘De poster is dood’ presenteert Design Museum Den Bosch het werk van acht ontwerpbureaus die een rol spelen in de opkomst van de digitale reclamevormgeving in de buitenruimte.’

Varianten:

Geen zin in een filmposter? Je kan ook een natuurlijk een (netflix) serie poster maken, een gamecover-art animeren, muziekalbumhoes animeren, postkaart animeren, bureaublad-achtergrond, etc.

Eindresultaat:

Aan het eind van deze opdracht lever je de volgende producten in:

Jouw geanimeerde Poster geëxporteerd als een interactieve PDF.

Inhoud:
De motion poster bevat minimaal 4 bewegende elementen op het voorplan, 1 bewegend element op het middenplan en 1 element op het achterplan.

Interactief
De motion poster bevat interactieve elementen die reageren op aanraking/klikken of muisbeweging.

Verzorgd
De motion poster ziet er verzorgd uit. De beeldelementen zijn netjes vrijstaand gemaakt en de kleuren zijn op elkaar afgestemd om de sfeer van de originele filmposter te bewaren. De poster is volgens de docent aangewezen wijze ingeleverd met juiste naamgeving.

 

Download les
231x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P1.4 Idee voor animatie uitwerken tot een script of storyboard
P1.5 Beelden maken voor een animatie
P1.6 Animatie maken en presenteren
P4.1 Een ontwerp maken voor een digitaal interactief product
P4.2 Een ontwerp omzetten in een digitaal interactief productLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat