Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Identiteitskaart ontwerpen


2D- en 3D-vormgeving

Identiteitskaart ontwerpen

Identiteitspasjes zijn heel interessante dingen. Ze zien er allemaal volgens één officieel wereldwijd bekende manier uit, toch is elke identiteitskaart uniek. Op een identiteitskaart kan van alles staan, maar meestal jouw foto, namen en geboortedatum.

Vandaag de dag is persoonlijke informatie steeds belangrijker om privé te houden. Je gaat daarom een identiteit kaart maken die écht wat over je zegt en er ook nog eens mooi uit ziet. Over je interesses, muzieksmaak, passies, etc.

  • De identiteit heeft een visueel thema die past bij jouw identiteit
  • We gaan een gaaf patroon maken voor de achtergrond
  • We gaan jouw voornaam, klas en leerling nummer toevoegen
  • Alle tekst op de identiteitskaart gaan we mooi vormgeven in een layoutprogramma

Inspiratie

Tijdens de lessen MVI heb je soms apparatuur nodig. Die kun je van school lenen als je iets inlevert als borg. In deze opdracht maak je 3 verschillende ontwerpen voor een pasje. Uiteindelijk kies je (in overleg) één ontwerp. Die wordt geprint zodat je die voortaan als borg kan gebruiken.

Download les
39x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenterenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat