Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Illustratie diepte geven – Maak een emoji


2D- en 3D-vormgeving

Illustratie diepte geven – Maak een emoji

Het is met tekenprogramma’s heel makkelijk om extra diepte te geven aan jouw vector-tekening. Dit ga je in deze opdracht doen met de laag-effecten. Je kan meedoen met de tutorial op mvi-plein.nl, hierin laten we zien hoe de laag-effecten heten in Adobe Illustrator, maar je kan ook de concepten toepassen in andere programma’s!

Elk professioneel tekenprogramma laat je wel effecten toevoegen als slagschaduw, kleur verlopen (met transparantie), binnenste en buitenste gloed en vervagen.

Met deze simpele effecten gaat jouw platte illustratie naar een semi-3d look, gaaf! In deze opdracht kies je een emoji uit en ga je deze als oefening proberen na te maken. Als je hem zo goed mogelijk hebt nagemaakt ga je jouw eigen twist er aan geven.

Eindresultaat

Inspiratie

De opdracht is geïnspireerd door de emoji-afbeeldingen van Apple. Deze emoji’s zijn 2d, maar door veel kleur en laageffecten lijken ze diepte te hebben. Wat wel grappig is, is dat elk technologie-bedrijf in principe zijn eigen emoji-set kan maken. Emoji’s zijn niet meer namelijk dan ‘tekst’ die door de Unicode organisatie (de organisatie die gaat over de standaardiseren van alles met tekst en lettertypes) zijn bedacht die door jouw apparaat omgezet worden in emoji plaatjes.

Tutorial:

Voor deze opdracht is er ook een tutorial gemaakt:

 

© VMBO MVI
Download les
43x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenterenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat