Lesmateriaal > Interactief > Interactieve chat-app ontwerpen met Adobe XD


Interactief

Interactieve chat-app ontwerpen met Adobe XD

Leerlingen ontwerpen en prototypen in duo’s een chat app. Ze bedenken hoe deze app moet werken en op welke wijze er zal worden gecommuniceerd in deze app. Ze doen onderzoek naar de doelgroep en het thema van de app middels het maken van een moodboard. Dit moodboard baseren ze op de apps die ze zelf gebruiken.

Het concept van de app beschrijven ze in een tekstverwerker. De flowchart zal worden uitgewerkt op gestippeld -prototyping papier. Het prototype van de app zal worden uitgewerkt en interactief gemaakt worden in Adobe XD. In Adobe XD zullen de leerlingen experimenteren met de visuele stijl van de app, ze maken zelf keuzes voor typografie; lettertype, kleur, plaatsing gebaseerd op hun moodboard.

Deze visuele elementen worden omgezet in herbruikbare elementen die vervolgens gebruikt worden om de app om te zetten naar twee schermformaten. Waar de leerlingen een interactieve navigatie gaan aanbrengen, welke getest zal worden door klasgenoten.

Ten slotte presenteren de leerlingen hun app in maximaal 2 minuten om de doelgroep te overtuigen van de functie van hun app.

Download les
329x
groot
50%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P4.1 Een ontwerp maken voor een digitaal interactief product
P4.2 Een ontwerp omzetten in een digitaal interactief product
K9.1 Applicaties ontwerpenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat