Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Interactieve nieuwsbrief


2D- en 3D-vormgeving

Interactieve nieuwsbrief

In de drukwereld bestaan veer verschillende soorten docuemnten. Denk aan producten die uitgeprint worden zoals flyers en posters. Maar ook documenten die je op je computer of tablet kunt bekijken, zoals epub’s. Er is nog een soort: interactieve pdf. Bij drukwerk maak je een pdf met afbeeldingen en tekst. Bij een interactieve pdf kun je ook hyperlinks, filmpjes en geluid toevoegen. In deze opdracht ga je individueel een interactieve pdf maken over een zelfgekozen onderwerp.

Inspiratie Schrijf hier welke inspiratie de opdracht op gebaseerd is…

Alternatieven programma’s: Je zou deze opdracht kunnen maken met Adobe Indesign, Microsoft Powerpoint, Apple Keynote, Adobe XD (zonder video), Tumult Hype, Adobe Spark en Adobe Muse.

Doel: Het doel van een nieuwsbrief is mensen informeren en overtuigen over een onderwerp. Er worden meerdere, kleine artikelen geplaatst en voorzien van koppen. Dit onderzoek ga jij zelf doen! Zorg ervoor dat je ontwerp gebruiksvriendelijk, interactief is en er visueel aantrekkelijk uit ziet.

Download les
173x
groot
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenteren
P4.1 Een ontwerp maken voor een digitaal interactief product
P4.2 Een ontwerp omzetten in een digitaal interactief productLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat