Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Maak een stilleven met Paint


2D- en 3D-vormgeving

Maak een stilleven met Paint

Wist je dat Paint het eerste digitale tekenprogramma is? Gemaakt door Microsoft. In 1985 konden ontwerpers er voor het eerst mee aan het werk. Sinds 2017 bestaat het programma niet meer. Of toch wel?

Er is een online-versie. https://jspaint.app En dan kan op iedere computer geopend worden. Omdat je niets hoeft te downloaden kan iedereen er mee aan de slag.

De opdracht.

Zoek een stilleven van een bekende kunstenaar op en maak die na met Paint online. Kijk goed hoe de kunstenaar zijn schilderij zou hebben opgebouwd. Stel jezelf de uitdaging, hoe kan ik dit stilleven met zo min mogelijk ‘digitale truucjes’ nabouwen?

Deze opdracht is geïnspireerd de kunstwerken 90 jarige vrouw Concha Garcia Zaera. Een mooi voorbeeld dat het medium niet bepaald hoe kunst eruit kan zien, het is de kunstenaar er achter die dat bepaalt. Zaera is ongeveer 2 weken bezig per kunstwerk en heeft op instagram al bijna 300.000 volgers

Download les
141x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenterenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat