U bent hier: Lesmateriaal > Profieldeel 2D/3D > Postzegel ontwerpen en laten drukken bij PostNL

Postzegel ontwerpen en laten drukken bij PostNL

Dit materiaal dekt 51% van het vakInformatie

Bedenk naar welk land of stad je graag op vakantie zou gaan! Van dat land of die stad ga je een postzegel maken. In die postzegel ga je het land of de stad typeren. Wat is nu typisch voor die plaats?

De opdracht

Als ontwerper is het een grote eer om jouw eigen ontwerp te zien pronken op een postzegel. Postzegels

Maak een postzegel van de stad of het land waar jij graag naartoe zou willen gaan. Laat in de kenmerken van de stad of het land zien in je postzegel. Uiteindelijk kun je de postzegel zelf printen (op etiketten – let op: niet geldig als echte postzegel), maar je kunt hem ook officieel maken en laten printen bij PostNL en dan kun je er wel kaarten mee versturen!

Bonusopdracht

Ook een leuk idee voor de mentorklas. Laat leerlingen zelf een kaart ontwerpen op basis van de postzegel. Daarna kan je je via PostNL de postzegels echt laten printen (eventueel met bijdrage van de leerling). Hierna kunnen de leerlingen elkaar een zelf ontworpen kaart (met zelf ontworpen postzegel) sturen die aankomt in de vakantie.

Fun Fact

Wist je dat er nog steeds veel mensen zijn met een postzegelverzameling en dat een jaar geleden de duurste postzegel ooit is verkocht voor 2 miljoen euro!


Eindtermen

 • P/MVI 2.1
 • P/MVI 2.2
 • 0/5 sterren
  Grootte opdracht: klein
  Aantal gedownload: 37x
  Dekking van het vak: 51%

  Heeft u vragen aan de redactieraad? U kunt ze mailen via redactieraad@vmbomvi.nl