Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Postzegel ontwerpen en laten drukken bij PostNL


2D- en 3D-vormgeving

Postzegel ontwerpen en laten drukken bij PostNL

Bedenk naar welk land of stad je graag op vakantie zou gaan! Van dat land of die stad ga je een postzegel maken. In die postzegel ga je het land of de stad typeren. Wat is nu typisch voor die plaats?

De opdracht

Als ontwerper is het een grote eer om jouw eigen ontwerp te zien pronken op een postzegel. Postzegels

Maak een postzegel van de stad of het land waar jij graag naartoe zou willen gaan. Laat in de kenmerken van de stad of het land zien in je postzegel. Uiteindelijk kun je de postzegel zelf printen (op etiketten – let op: niet geldig als echte postzegel), maar je kunt hem ook officieel maken en laten printen bij PostNL en dan kun je er wel kaarten mee versturen!

Bonusopdracht

Ook een leuk idee voor de mentorklas. Laat leerlingen zelf een kaart ontwerpen op basis van de postzegel. Daarna kan je je via PostNL de postzegels echt laten printen (eventueel met bijdrage van de leerling). Hierna kunnen de leerlingen elkaar een zelf ontworpen kaart (met zelf ontworpen postzegel) sturen die aankomt in de vakantie.

Fun Fact

Wist je dat er nog steeds veel mensen zijn met een postzegelverzameling en dat een jaar geleden de duurste postzegel ooit is verkocht voor 2 miljoen euro!

Download les
69x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenterenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat