U bent hier: Lesmateriaal > Profieldeel ICT > Raspberry Pi (Apple Mac versie)

Raspberry Pi (Apple Mac versie)

Dit materiaal dekt 75% van het vakInformatie

In het CSPE 2020 van MVI moet gebruik gemaakt worden van een Raspberry Pi. Dit is de Apple Mac versie. Binnenkort komt de Windows versie ook online


In deze lessenserie leren leerlingen alles wat ze moeten weten om hen voor te bereiden op het CSPE waarin de Raspberry Pi een grote rol gaat spelen binnen het onderdeel ICT. De leerlingen moeten overweg kunnen met de Raspberry Pi. Ze moeten leren hoe ze de Raspberry Pi kunnen installeren en configureren en hem kunnen aansluiten aan een beeldscherm en het internet. Ook moeten de leerlingen de Raspberry Pi kunnen toepassen als een device die van alle markten thuis is: zo moeten ze van de Raspberry Pi een NAS maken door hem op afstand te benaderen met FTP; ze moeten er een webcam van kunnen maken met de PiCam; een mediaspeler die aan te sluiten is op bijvoorbeeld een beeldscherm; en tot slot moeten ze hem als remote desktop benaderen via het VNC-protocol.


Deze opdracht dient als leidraad voor de vakdocent. Het is aan te raden deze opdracht aan te passen en aan te vullen (met bijvoorbeeld plaatjes/huisstijl) naar het onderwijs dat de docent voor eigen doelgroep geeft!
Eindtermen

  • P3.1, P3.2, P3.3
  • 0/5 sterren
    Grootte opdracht: groot
    Aantal gedownload: 205x
    Dekking van het vak: 75%

    Heeft u vragen aan de redactieraad? U kunt ze mailen via redactieraad@vmbomvi.nl