Lesmateriaal > ICT > Raspberry Pi (Apple Mac versie)


ICT

Raspberry Pi (Apple Mac versie)

In het CSPE 2020 van MVI moet gebruik gemaakt worden van een Raspberry Pi. Dit is de Apple Mac versie. Binnenkort komt de Windows versie ook online

In deze lessenserie leren leerlingen alles wat ze moeten weten om hen voor te bereiden op het CSPE waarin de Raspberry Pi een grote rol gaat spelen binnen het onderdeel ICT. De leerlingen moeten overweg kunnen met de Raspberry Pi. Ze moeten leren hoe ze de Raspberry Pi kunnen installeren en configureren en hem kunnen aansluiten aan een beeldscherm en het internet. Ook moeten de leerlingen de Raspberry Pi kunnen toepassen als een device die van alle markten thuis is: zo moeten ze van de Raspberry Pi een NAS maken door hem op afstand te benaderen met FTP; ze moeten er een webcam van kunnen maken met de PiCam; een mediaspeler die aan te sluiten is op bijvoorbeeld een beeldscherm; en tot slot moeten ze hem als remote desktop benaderen via het VNC-protocol.

Deze opdracht dient als leidraad voor de vakdocent. Het is aan te raden deze opdracht aan te passen en aan te vullen (met bijvoorbeeld plaatjes/huisstijl) naar het onderwijs dat de docent voor eigen doelgroep geeft!

Download les
355x
groot
75%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P3.2 Systemen en apps installeren en instellen naar wens
P3.3 Een eenvoudige ICT-infrastructuur installeren
P3.1 Hardware onderdelen vervangen en aansluiten (n.v.t. op GL)Lesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat