Lesmateriaal > 2D- en 3D-vormgeving > Remix jouw huisgevel


2D- en 3D-vormgeving

Remix jouw huisgevel

Herken je gebouwen ook altijd aan gekke details? ‘Dat huis met die kerstlichtjes om de boom’ of ‘dat huis waar die kabouter in de tuin staat’. Je gaat jouw eigen huis ook zo herkenbaar maken.

De opdracht: vrienden zijn zo lang bij jouw huis weg gebleven door Corona dat ze zijn vergeten hoe jouw huis er uit ziet. Je gaat gevel van jouw huis herontwerpen om jouw buren te verwelkomen en hen te helpen het juiste huis te vinden. Dit herontwerp moet geinspireerd zijn op jezelf of jouw familie.

Bijvoorbeeld: Misschien houd je erg van honden? Ontwerp dan een heel groot hondenhuis boven jouw deur!

Deze opdracht is geïnspireerd op het kunstwerk Intellectual Heritage’ van ontwerper Maarten Baas. Een mooi voorbeeld hoe ruimtelijk ontwerp een publieke functie kan bekleden. Het kunstwerk moet straks bezoekers van de nieuwe bibliotheek in Utrecht op de Neude verwelkomen. Maarten wil met het kleurige kunstwerk — dat bestaat uit allerlei neon-teksten — laten zien dat het postgebouw een bijzondere en veelzijdige plek is.

© Photo by Domenico Loia on Unsplash
Download les
85x
klein
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P1.6 Animatie maken en presenteren
P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenteren
P2.3 Een concept ontwikkelen voor een 3D product
P2.4 Een 3D product realiseren en presenterenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat