Lesmateriaal > ICT > Scratch oefening - Led met Ventilator (zonder Pi)


ICT
NIEUW

Scratch oefening - Led met Ventilator (zonder Pi)

Duik in de wereld van programmeren met deze Scratch-opdracht en maak een geanimeerde photobooth! Deze activiteit is perfect om te oefenen voor een CSPE zonder de noodzaak van een Raspberry Pi. Je taak is om een virtuele photobooth te programmeren die de sfeer van een gala vastlegt. Zodra de aftelling begint, zal jouw programma een miniventilator activeren om het foto-effect te versterken.

Je begint met het maken van een eenvoudige sprite van een ventilator en een led-button in Scratch. Deze opdracht leidt je door de stappen van het verwijderen van de standaardsprite, het toevoegen van je eigen ontworpen sprites en het programmeren van de bijbehorende acties. Laat de led oplichten en de ventilator draaien terwijl je Scratch-code levendige beelden en geluiden produceert om de ervaring van een echte photobooth na te bootsen.

Volg de instructies zorgvuldig en vul de ontbrekende codeblokken in om aan de productie-eisen te voldoen. Test je creatie, demonstreer het aan je examinator en sla je werk op. Met deze Scratch-opdracht verbeter je niet alleen je programmeervaardigheden, maar krijg je ook een voorproefje van hoe technologie kan worden gebruikt om creatieve en interactieve projecten te maken. Veel succes en plezier met het tot leven brengen van je virtuele photobooth!

© VMBO MVI
Download les
72x
groot
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken
Lesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat