Lesmateriaal > Interactief > Thuisbezorgd app ontwerpen in Adobe XD


Interactief

Thuisbezorgd app ontwerpen in Adobe XD

Steeds meer van ons leven speelt online af, nu we door corona niet meer naar fysieke winkels kunnen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een heleboel bezorgplatformen zijn ontstaan. Hun enige concurrentiemiddel? Hoe goed en hoe mooi de app werkt! Jij als ontwerper bent dus heel belangrijk, want jouw ontwerpen zorgen ervoor dat de apps makkelijk en aantrekkelijk zijn om te gebruiken. Beter design = meer geld!

Voor deze les is ook een video-tutorial gemaakt te vinden op mvi-plein.nl en youtube:

https://youtube.com/playlist?list=PLGE6DeW2Kdyo0NcPCilsWVXgWS2GTYQz1

https://mvi-plein.nl/knowledge-base/thuisbezorging-app-ontwerpen/

Je gaat in duo’s een app-prototype à la thuisbezorgd ontwerpen. In deze lessenserie ontwerp je jouw eigen thuisbezorgd geïnspireerde app en leer je de basics van Adobe XD.

Je bedenkt wat voor eten je wil gaan verkopen in jouw app en op welke wijze er zal worden gecommuniceerd in deze app. Je doet onderzoek naar de doelgroep en het thema van de app middels het maken van een moodboard. In dit moodboard focus je je op het kiezen van de juiste kleuren en beelden voor jouw app

Het prototype van de app zal worden uitgewerkt en interactief gemaakt worden in Adobe XD. In Adobe XD zullen de leerlingen experimenteren met de visuele stijl van de app, ze maken zelf keuzes voor typografie; lettertype, kleur, plaatsing gebaseerd op hun moodboard. Waar de leerlingen een interactieve navigatie gaan aanbrengen, welke getest zal worden door klasgenoten. Ten slotte presenteren de leerlingen hun app in maximaal 2 minuten om de doelgroep te overtuigen van de functie van hun app.

 

© VMBO MVI
Download les
67x
groot
51%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P4.1 Een ontwerp maken voor een digitaal interactief product
P4.2 Een ontwerp omzetten in een digitaal interactief product
K9.1 Applicaties ontwerpenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat