K15: Innovatie en prototyping

Tiny House

Rond 1900 woonde mensen nog op ongeveer 8 m2 per persoon aan woonoppervlak, vandaag de dag is dat 65 m2. Dat is ruim 7 keer zo veel! Tegelijkertijd wonen we met steeds minder mensen per huishouden. De bevolking groeit, er is te weinig bestaande woonruimte en de plek om te bouwen is schaars. Alles bij elkaar maakt dat er een woningtekort is in Nederland. De prijzen stijgen enorm en het is moeilijk om als starter een huis te kopen, bijvoorbeeld als je net afgestudeerd bent. Tinyliving kan hier een oplossing bij zijn.

In deze opdracht gaan leerlingen een creatieve oplossing bedenken zodat we samen kunnen leven met minder ruimte. Eerst doen ze kort onderzoek naar Tinyliving en oplossingen in ‘Tiny houses’. Vervolgens bedenken ze een oplossing en werken dit uit in een prototype. Dit project kan ingezet worden voor alle verschillende niveaus.

© Photo by Aysegul Yahsi on Unsplash
Download les
126x
klein
80%


Deze les voldoet aan deze deeltaken
Lesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat