Lesmateriaal > K12: Vormgeven en typografie > Van spreadsheet naar InDesign met gegevenssamenvoeging


K12: Vormgeven en typografie

Van spreadsheet naar InDesign met gegevenssamenvoeging

Gegevenssamenvoeging Spreadsheet naar InDesign

We gaan een Pictionary® spel vullen! Jij mag helemaal bepalen hoe jij spelkaarten er uit zien en wat er op jouw spelkaarten gaat komen. De inhoud verzamelen we in Spreadsheet. Vervolgens gaan we met de Spreadsheet via de ‘gegevens-samenvoeging’ functie een PDF genereren voor elke cel uit Spreadsheet.

In deze opdracht leren we om de kracht van Spreadsheet (overzichtelijk, berekeningen maken, etc) te combineren met de vormgevingsfuncties van Adobe InDesign. Handig voor als je een nieuwe drukgang hebt, dan hoef je alleen maar het spreadsheetbestand te updaten en opnieuw een PDF te exporteren!

In deze opdracht werken we aan de hand van de vormgeving van een Pictionary® spel, maar je kan natuurlijk ook elk ander soort kaartspel maken met de technieken uit deze les.

Let op: Deze les zal zich focussen op het stukje Spreadsheet naar InDesign. Voor lessenserie’ s die dieper in gaan op het maken van allerhande spellen kan je het beste kijken bij de overige ‘spel maken’ lessen op vmbomvi.nl

Leerlingen kunnen ook deze tutorial bekijken:

© VMBO MVI
Download les
71x
klein
11%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenteren
P3.3 Een eenvoudige ICT-infrastructuur installeren
K12.4 VormgevenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat