2D- en 3D-vormgeving

Wereldmilieudag

In deze opdracht gaan we onderzoek doen naar het milieu en wat de invloed is van mensen op de wereld. Hiervoor ga je passende slogans bedenken die je vervolgens gaat plotten en gaat plakken.

De planeet verkeert in een crisis – van klimaatverandering tot de vervuiling van onze oceanen en de verwoesting van onze bossen. Het is aan ons allemaal om het te repareren. Zet je eerste stap en ga samen aan de slag met het bedenken van een campagne. Opdracht: Aan de hand van het thema klimaat/milieu bedenk je 5 pakkende slogans, deze zet je in een Word document, sla deze goed op.

Wereldmilieudag (Engels: World Environment Day) wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. De inzet is om overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. Deze speciale dag moet het bewustzijn hierover verbeteren. Er is voor 5 juni gekozen omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon die ook bekendstaat als het United Nations Environment Programme. Elk jaar organiseert een bepaalde gaststad in steeds weer een ander land de vergadering.

 

Download les
98x
klein
50%


Deze les voldoet aan deze deeltaken

P2.1 Een concept ontwikkelen voor een 2D mediaproduct
P2.2 Een 2D mediaproduct realiseren en presenteren
K11.1 Een vector-georiënteerd ontwerp maken, uitwerken, uitsnijden, pellen en op een substraat plakkenLesmateriaal

Lesmateriaal Dit lesmateriaal is afkomstig van onze scholen. Het lesmateriaal is door de redactieraad gecontroleerd en in het lesformat gezet. Wil jij nou ook jouw lesmateriaal hier beschikbaar stellen voor mvi-collega’s? Stuur jouw materiaal in! De redactieraad helpt graag mee!
Stuur lesmateriaal
Download lesformat