1. Audio Visueel     |     Animatie     |     BB | KB | GL

Animatie toepassingen

Deeltaken

Animatie

Reclame: een reclame brengt een boodschap over op een groot publiek. Het doel is om mensen te informeren, ergens toe aan te zetten of iets te laten kopen

Vermaak: de bekendst soorten animaties zijn de grappige video’s die mensen elkaar doorsturen. Ook een Walt Disney tekenfilm is een voorbeeld van een animatie ter vermaak.

Videoclips: beelden ter ondersteuning van muziek. De makers van videoclips bedenken vaak creatieve dingen en daar horen ook animatietechnieken bij.

Educatie: Een educatieve animatie is een video waarvan je iets kunt leren. Dingen die je niet meteen kunt filmen, zoals begrippen en ideeën, kun je heel goed laten zien in een animatie.

Kunst: kunstenaars gebruiken animatietechnieken om te experimenteren of een bepaald idee of gevoel over te brengen. Experimenteren betekent uitproberen. Door naar kunst te kijken, kijk je ook op een andere manier naar de wereld.
© %3Ca+href%3D%5C%22https%3A%2F%2Fwww.freepik.com%2Ffree-vector%2Fcomputer-monitor-graphic-animator-creating-video-game-modeling-motion-processing-video-file-using-professional-editor-vector-illustration-graphic-design-art-designer-workplace-concept_11671412.htm%23query%3Danimation%26position%3D4%26from_view%3Dsearch%26track%3Dsph%5C%22%3EImage+by+pch.vector%3C%2Fa%3E+on+Freepik