VMBO MVI > Prikbord > Vakspecifiek

Corona thuiswerken


Beantwoord


Vraag en AntwoordCategorie: VakspecifiekCorona thuiswerken
Colette op 18-09-2020 14:41

Bij ons op school zijn we bezig een noodplan op te stellen voor het geval we weer on-line les moeten gaan geven ivm Corona.
Nu vind ik het lastig, omdat onze leerlingen geen eigen computers hebben waarop ze met de programma’s thuis kunnen werken.
Hoe lossen jullie dit op?1 antwoorden
Esther Pepernoot-Vissee op 18-09-2020 14:54

Ik heb 14 Thuiswerkopdrachten geschreven waar veel begrippen uit de syllabus aan bod komen, ICT helpdesk opdrachten, Excel en enkele leuke tussendoortjes. En omdat anders Keuzevakken ook niet aan bod kwamen heb ik opdrachten gemaakt voor Fotografie,  Ideeënleer en Gamedesign. Het moest in mijn ogen naast serieus en theorie ook leuk zijn. En inderdaad gericht op leerlingen die geen software hebben anders dan de gratis Microsoft Office pakket waar al onze lln toegang tot hebben. En er zijn laptops vanuit onze school uitgeleend aan lln die deze niet thuis hadden. Daar hebben we toen geld voor vrij gemaakt. En wehebben ookbest wel watlaptops binnen school dus we konden wat uitlenen. Voor die lln die wel Adobe CC hadden heb ik kleine zelfstandige opdrachten gemaakt en zelf gemaakte tutorials bij gemaakt mochten ze me hulp niet zo snel kunnen vinden via telefoon  app of mail. Lln waren overall zeer tevreden en meer dan 95% deed ontzettend zn best
 

Je antwoord