VMBO MVI > Prikbord > Hulp bij aanschaf materialen/apparatuur

Gebruik persoonlijke Macbooks tijdens het CSPE


Beantwoord


Vraag en AntwoordCategorie: Hulp bij aanschaf materialen/apparatuurGebruik persoonlijke Macbooks tijdens het CSPE
Rene Kempenhorst College op 17-01-2022 07:54

Beste allemaal, een vraagje:
Sinds we op het Kempenhorst College zijn gestart met MVI (2015-2016) zijn wij voorzien van iMacs in ons lokaal. Nu deze bijna afgeschreven zijn, overwegen we om de leerlingen te voorzien van een Macbook zodat ze ook thuis voor MVI (met de Adobe-programma’s) aan de slag kunnen. 
Onze examensecretaris heeft navraag gedaan of leerlingen op hun persoonlijke Macbook het CSPE mogen maken, dit schijnt niet te mogen. Wij zijn erg benieuwd hoe andere scholen dit doen waar leerlingen een “eigen” Macbook gebruiken.
Alvast bedankt voor jullie reacties! 3 antwoorden

Bij ons hebben ook alle leerlingen een MacBook in bruikleen van school. Iedere leerling heeft een eigen profiel op ons netwerk. 

bij (school)examens loggen de leerlingen in met een apart examenaccount wat alleen beschikbaar is op de momenten dat er examen is. 
Na het inleveren van het werk verwijdert de examinator alle bestanden van de laptop en logt de leerling uit zodat de geheimhouding gewaarborgd blijft. 

In mijn mening zijn iMacs voor het VMBO een stuk geschikter, een ‘eigen’ macbook heeft veel haken en ogen. Met iMacs heb je alles in eigen beheer en kan je problemen zoals het uitvoeren van het CSPE voorkomen. Ook is het lastiger om problemen op te lossen en zal op de langere termijn, voor het VMBO, voor veel meer problemen zorgen. Wij hebben nu een combinatie, vaste iMcas en een aantal Macbook Airs (In eigen beheer) in een laptopkast die leerlingen kunnen gebruiken tijdens de les. De Macbook Airs zijn bedoeld om op locatie te werken of in andere groepssetting.

Danny Crapanzano Huygens College op 17-01-2022 09:34

http://Een eigen macbook kan prima. Je kunt ze tijdelijk in een mdm knallen of een image maken van een schone installatie die je binnen enkele minuten terug kunt plaatsen zou dat nodig zijn. Op mijn locatie heb ik in het verleden voor elk nieuw voorste een ‘halen en ogen’ antwoord gekregen van systeembeheer. Elke keer was de oplossing eenvoudig te realiseren maar moest ik er zelf achteraan gaan. Als je iets wil moet je het door-pushen; zij zijn in dienst van onderwijs en niet het omgekeerde, vergeet dat niet.

Je antwoord