VMBO MVI > Prikbord > Vakspecifiek

Gebruiken jullie Adobe Lightroom?


Beantwoord


Vraag en AntwoordCategorie: VakspecifiekGebruiken jullie Adobe Lightroom?
Bas Timmermans op 17-12-2019 11:01

Ben sinds kort als docent MVI begonnen. Heb de leerlingen met Lightroo laten werken om foto’s te organiseren, selecteren en bewerken. Dit lijkt mij iets toegankelijker dan Photoshop. Ben benieuwd of er meer docenten met Lightroom werken?

Martijn Kloet reageerde 4 jaar terug

Wij gebruiken Lightroom (nog) niet. Enkele leerlingen zijn er zelf mee bekend en zetten het af en toe in. Zelf richten we bewust alles mbt foto’s op Photoshop omdat dit veel meer opties biedt dan Lightroom.

In ons keuzedeel fotografie zien we een absolute toegevoegde waarde in het gebruik van Lightroom. Omdat dit het SE betreft is het volgens ons waardevol om dit hierin te integreren.

tibor van den brink reageerde 4 jaar terug

Wij gebruiken Adobe Lightroom en Photoshop als fotobewerking-software.

Marielle Neuvel reageerde 4 jaar terug

Wij gebruiken Lightroom alleen voor het keuzevak fotografie, dit programma is erg toegankelijk voor het bewerken van de gemaakte foto’s . Verder gebruiken wij Photoshop voor de profiel delen. Leerlingen vinden het vaak ook leuk om met photoshop te werken. (Er zijn wat meer creatievere mogelijkheden) De leerlingen leren soms sneller dan gedacht!

Sam Elbertsen reageerde 4 jaar terug

Wij gebruiken ook beide programma’s. Lightroom is perfect voor bijvoorbeeld de nabewerking van een fotoserie (module AV) en voor het keuzevak fotografie. Maar aangezien leerlingen ook afbeeldingen bijvoorbeeld vrijstaand moeten kunnen maken (examen vorig jaar), is photoshop ook noodzakelijk – en vooral ook heel leuk voor ‘manipulatie’ opdrachten.

Bas Timmermans reageerde 4 jaar terug

Dank voor alle waardevolle bijdragen.

Rob Leenders reageerde 4 jaar terug

Lightroom is eigenlijk een sterk versimpelde versie van photoshop. Ik zou photoshop aanleren en lightroom gebruiken als een soort eerste kennismaking.
Zie bovenstaande reacties. Bovendien denk ik dat creativiteit voor onze leerlingen steeds belangrijker gaat worden vanuit een vervolg-opleidingsperspectief en zo leren ze eigenlijk al een beetje om van het ’truckjes arsenaal’ weg te blijven.1 antwoorden
Scott Zoeberg op 01-02-2021 13:47

Some service professionals like writers, designers, and coaches feel safer skipping this step while they’re still ramping up their client base, but it usually costs $1,000 or less and almost instantly protects your personal assets from any legal trouble your business might get into.
https://www.prpremium.ca/lloydminster.html

mares reageerde 3 jaar terug

bus navetta transfer aeroporto Palermo San Vito lo Capo

Je antwoord