VMBO MVI > Prikbord > Hulp bij aanschaf materialen/apparatuur

Lessen


Beantwoord


Hoi! Welke scholen geven er les in CSS/ HTML -en werken met het programma Dreamweaver?
 

Joost Drijvers reageerde 5 jaar terug

Wij werken sinds afgelopen jaar met Dreamweaver.
We begonnen met puur html code uit te proberen (heel basic), dat vonden ze heel leuk. Gewoon in een texteditor (Notepad + op een PC) en daarna openen in een browser.
Daarna in Dreamweaver een website nabouwen (technische les dus, van youtube nagebootst). Omdat we vonden dat de leerlingen de basiskennis nodig hadden van html en css. We hebben hiervan een lessen serie gemaakt. Puur om de code te leren en basiskennis op te doen. Komend schooljaar gaan onze leerlingen zelf een website vanaf ontwerp (Photoshop) naar Dreamweaver vertalen. Dat hebben we al dit jaar gedaan met de vierde jaars maar omdat zij een kennisachterstand hadden hebben we het beperkt tot de benodigde vaardigheden voor het examen.
De vervolglessen waarin de leerlingen een eigen site gaan bouwen wordt zoveel mogelijk in ‘wysiwyg’. Omdat dit niet helemaal lukt in Dreamweaver hebben leerlingen wel de basiskennis nodig van html en css. Ze moeten wel snappen wat ze zien. Deze lesbrief moeten we nog schrijven.

Joost Drijvers, Cambium College Zaltbommel1 antwoorden
Rens Boontjes op 02-07-2019 10:52

Ik gebruik ook dreamweaver in combinatie met de site w3schools.com. daar zit een hele goede editor in. Tevens verwacht ik dat het examen ook die kant op zal gaan.

Je antwoord