VMBO MVI > Prikbord > Algemene vragen

VR brillen


Beantwoord


Hoi allen,
 
Is er iemand die al VR brillen inzet voor het vak MVI? Op welke manier? Tips?
 
Arjan4 antwoorden

Hoi Arjan, Toevallig geef ik op dit moment les met VR. Wij bieden het keuzevak innovatie & prototyping aan en gebruiken daarbij VR (Oculus Quest 1 & 2). Onze leerlingen maken met 360 graden camera\’s beelden en maken daar vervolgens met CenarioVR een interactieve rondleiding mee. We zien hiermee geholpen voor het bedrijf VRinSchool.

Rens Boontjes Zuiderzee college op 20-06-2023 08:51

Ik gebruik de brillen in combinatie met cospaces en. 3D camera’s. Dan maken ze een lokaal na 

Ruben Rump SintLucas op 20-06-2023 09:16

Hallo Arjan op het SintLucas in Eindhoven gebruiken wij regelmatig VR in onze lessen. Wij gebruiken  CoSpaces (bij het ontwerpen van een stad van de toekomst). Voor L.O. hebben leerlingen van het keuzevak innovatie en prototyping laatst onze gymzaal nagebouwd voor kinderen met hoogtevrees in cospaces. Hierna ook experimenten gedaan met Richie\’s Plank Experience. Wij gebruiken daarnaast Multibrush, gravity sketch en sporadisch Kingspray Graffiti om te ontwerpen in VR. Wij experimenten nu met QuestCraft om ook gemaakte Minecraft werelden te kunnen gebruiken in VR.

Hoi Arjan, 
In het verleden veel gebruik van gemaakt (Quest 1 & 2). Gebruikt voor 3D vormgeving om in CoSpaces te werken. Ook Graffiti kings gebruikt voor tekenen.
 
Met vriendelijke groet, 
Tibor van den Brink 

Je antwoord