VMBO MVI > Prikbord > Algemene vragen

Hoe regelen jullie de examen omgeving in bij Mac OS?


Beantwoord


Vraag en AntwoordCategorie: Algemene vragenHoe regelen jullie de examen omgeving in bij Mac OS?

Ik zit hier met een vraagstuk rondom het afnemen van Mac OS en Adobe met het examen.
Hoe doen andere scholen dat? Wij lopen tegen de volgende vragen aan:

Hebben leerlingen shared devices?
Opslaan van leerlingwerk slaan jullie op op USB’s of op een server.. online of lokaal?
Adobe Creative Cloud met cloud bestanden. We willen niet dat leerlingen in de cloud kunnen tijdens het examen, maar zover wij weten kan de Creative Cloud Files optie bij Adobe niet uitgeschakeld worden. Blokkeren jullie de ip-ranges hier voor?

Werken leerlingen met aparte examen accounts / omgevingen. Of op de normale? Wij werken met Mac OS, dus als er scholen zijn die dit ook hebben zijn we erg benieuwd!4 antwoorden
Rens Zuiderzee College op 01-02-2024 10:45

Ik maak voor het examen een apart account aan waar ik inlog voor de leerlingen. daardoor kan ik zelf de instellingen bepalen. Anne het einde exporteer ik alle bestanden

Arnoud X11 media en vormgeving op 01-02-2024 10:52

@Rens, en hoe doe je dat dan met Adobe, ook een apart Adobe account, of lukt het jullie om adobe te gebruiken zonder in te loggen in creative cloud? En zo ja, hoe dan :)? Iedereen hetzelfde account?

De leerlingen werken op een examen account. De leerlingen werken lokaal op de Mac. Ze krijgen de bestanden op het bureaublad aangeleverd. Ze slaan alle gemaakte werkstukken op het bureaublad op met gebruikmaking van een neen conventie die ik ze geef (onderdeel_JOUWNAAM.psd als vb.). Als de leerling klaar is laat hij zijn computer aan staan en vergrendelt hij het account (ctrl+cmnd+ESC), scherm wordt dan zwart.
Ik maak gebruik van Apple Remote Desktop waarmee ik na het examen inlog en dan kan ik alles dat op het bureaublad staat zippen (cmd + A, select all, en dan rechter muisknop -> compress files). Dat lipje sleep ik van de remote Mac naar mijn Mac. ARD trensfereert de zip naar mijn Mac zodat ik het op mijn computer kan beoordelen.

De leerlingen hebben bij ons op basis van hun Google Workspace account de rechten om gebruik te maken van Adobe software in Adobe Creative Cloud. Dit wordt door onze ICT beheerd.

Je antwoord